Toszkán bab, palackban párolva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Csőben sült, Lassan sütött, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, tavaszi-koranyári receptverseny, Köretek Hozzávalók 4 személyre:
Régebben, ez egy igazi tanyasi étel volt, jelenleg tábori körülmények közé ajánljuk. A egy éjszakára beáztatott babot üvegbe szórjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a zsályalevelet,az olajat, a sót és a borsot. Felöntjük, annyi vízzel, hogy az üveg háromnegyedéig érjen. Az eredeti ételnél, az olaszok chiantis üveget használnak, de, mi használhatunk bármilyen üveget, ami alkalmas, pl. a kapható, spanyol gyümölcsborét. A kupakot ki kell szúrni. Végül az üveget, a tábortűz parazsába temetjük. Reggelig, de legalább négy órát, hagyjuk pihenni. Tálaláskor, a babot edénybe szórjuk és olívaolajjal meghintve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||