Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kéksajtos szűzpecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Töltött, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
10 dkg márványsajt 33 3.2 0.5 3.8 0 0
1 db szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
1 evőkanál színes bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Hártyázzuk le a sertésszüzet, majd hosszú keskeny pengéjű késsel szúrjuk fel. Töltsük be, az egy evőkanál olajjal kivert kéksajttal. A nyílást fogpiszkálóval tűzzük be. Forgassuk a durvára tört borskeverékbe és a többi, felhevített olajon süssük, pár perc alatt, körös-körül barnára, majd tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe 6 percre. Sütés után sózzuk, de óvatosan, mert a sajt is sós. 10 perc pihentetés után, ferdén felszeletelve tálaljuk.
Köretként párolt zöldséget és sült burgonyát adhatunk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)