Kéksajtos szűzpecsenye
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
márványsajt |
33 |
3.2 |
0.5 |
3.8 |
0 |
0 |
1 db
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
1 evőkanál
színes bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Hártyázzuk le a sertésszüzet, majd hosszú keskeny pengéjű késsel szúrjuk fel. Töltsük be, az egy evőkanál olajjal kivert kéksajttal. A nyílást fogpiszkálóval tűzzük be. Forgassuk a durvára tört borskeverékbe és a többi, felhevített olajon süssük, pár perc alatt, körös-körül barnára, majd tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe 6 percre. Sütés után sózzuk, de óvatosan, mert a sajt is sós. 10 perc pihentetés után, ferdén felszeletelve tálaljuk.
Köretként párolt zöldséget és sült burgonyát adhatunk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)