Szűzpecsenye póréval és kéksajttal töltve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
10 dkg
roquefort sajt |
357 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
88 |
2 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
2 db
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A póré fehér részét akkorára vágjuk, mint a sertésszűz, majd citrommal, cukorral és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. A szűzpecsenyét gondosan lehártyázzuk és hosszában y alakban bevágjuk és tenyerünkkel lappá ütögetjük. Sóval, borssal fűszerezzük és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Eredeti alakjára visszahajtva egy órát hűtőben pihentetjük. Kihajtva megkenjük, az egy evőkanál olajjal elkevert sajttal, a közepére fektetjük a pórét, majd visszahajtjuk eredeti formájára és konyhai zsineggel körbe kötjük. A maradék felforrósított olajon, sütőálló serpenyőben, minden oldalát körbe sütjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ne tovább, mert kiszárad.
Ferdén felszeletelve, párolt zöldséggel és burgonyapürével tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)