Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fetával töltött csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 85 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Töltött, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkínit almareszelőn lereszeljük. Elkeverjük a fetával, a vajjal, a tejben megáztatott és elmorzsolt zsemlével, a tojással, ízesítjük néhány rozmaringlevéllel, két gerezd zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és borssal. Sót nem írtam, mert a feta is sós. A tölteléket a csirke hasüregébe és a bőre alá töltjük. A nyakánál és a hasán lévő nyílást bevarrjuk, hogy a töltelék ne folyjék ki. A félbevágott répaféléket egy tepsibe fektetjük, melléjük dobjuk a negyedelt vöröshagymát, a megtisztított, de egyben hagyott fokhagymát és a rozmaringágakat. A csirkét olajjal bedörzsöljük és sóval, borssal meghintjük. Ráfektetjük a zöldségekre, aláöntjük a bort és a citrom kicsavart levét, fóliával lefedve háromnegyed órát pároljuk, 175 fokra előmelegített sütőben. Ekkor a fóliát levesszük és szaftjával locsolgatva, fél óra alatt pirosra sütjük.
Sült burgonyával és sok salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)