| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 15 dkg trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 1 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| 1 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 60 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú | 288 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 68 |
| 2 db tök | 30 | 1.1 | 0.1 | 6.1 | 8.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A két zsenge tököt hosszában vágjuk félbe, majd a magjait kaparjuk ki. Hámozni nem kell, fogyasztás közben kikaparható a héjából és így jobban egyben marad. A felhevített olajon pároljuk meg a hagymát, majd szórjuk rá a paprikát és hagyjuk kihűlni, keverjük el a vízben áztatott, majd jól kicsavart zsemlével, a darált hússal, a finomra vágott kaporral, a sóval, borssal és a reszelt sajt nagy részével. A masszát töltsük a tökök üregébe. Tepsibe fektetve, kevés vizet aláöntve, fóliával szorosan lefedve. 175 fokos sütőben süssük fél órát, majd a fóliát levéve 15 percig süssük. A félretett reszelt sajttal meghintve tálaljuk.