Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött tök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
2 db tök 30 1.1 0.1 6.1 8.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A két zsenge tököt hosszában vágjuk félbe, majd a magjait kaparjuk ki. Hámozni nem kell, fogyasztás közben kikaparható a héjából és így jobban egyben marad. A felhevített olajon pároljuk meg a hagymát, majd szórjuk rá a paprikát és hagyjuk kihűlni, keverjük el a vízben áztatott, majd jól kicsavart zsemlével, a darált hússal, a finomra vágott kaporral, a sóval, borssal és a reszelt sajt nagy részével. A masszát töltsük a tökök üregébe. Tepsibe fektetve, kevés vizet aláöntve, fóliával szorosan lefedve. 175 fokos sütőben süssük fél órát, majd a fóliát levéve 15 percig süssük. A félretett reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Külön tejfölt adhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)