Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rozéban párolt báránycomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 dl rozébor ? ? ? ? 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A báránycombot kicsontozzuk és bekenjük a citromok lereszelt héjából, a fűszerkeverékből, sóból, borsból, egy evőkanál olajból és a zúzott fokhagymából kevert fűszerpasztával. Megformázzuk, majd konyhai zsineggel rúddá kötözzük. A megmaradt olajban, minden oldalát barnára sütjük, majd sütőzacskóba tesszük. Mellétesszük a feldarabolt hagymát és aláöntjük a bort, melybe belefacsavarjuk a citromok levét. Hozzáadjuk, az esetleg lepergett fűszereket is. A zacskót lezárva, 175 fokra előmelegített sütőben, két órát, sütjük. Felszeletelés előtt, fóliával letakarva, tíz percig pihentetjük. Az alatta lévő szaftot, botmixerrel áttörve, mellé tálaljuk, ha túl híg lenne, kevés keményítővel sűrítve.
Párolt zöldséggel és burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)