Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lazacos tortilla

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Halak, Tésztafélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 lap tortilla 0 ? ? ? ? ?
20 dkg füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 teáskanál színes bors 0 0 0 0 0 0
4 teáskanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mézet, a tejfölt, a mustárt, a durvára tört borsot, a finomra vágott kaprot és némi sót keverjünk simára és hűtsük be. Tálalás előtt a tortillákat, láng fölött, melegítsük fel, majd a mártással vékonyan megkenve, a felaprított lazaccal megszórva, az egyik szélét behajtva tekerjük fel. Azonnal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)