Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt lazactekercs mascarpone krémmel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
35 dkg füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
25 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
1 igény szerint kaviár 268 26 16 4.6 0 300
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál vodka 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint színes bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mascarponét simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű sóval, és színes borssal. Ezután hozzáadni a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), 10 deka apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverni.
A habtejszínt kemény habbá verni, majd pár kanállal óvatosan a masszához keverni. (vigyázni nehogy túl lágy legyen a massza!!!!)
Ezután 1-2 órára a hűtőbe tenni, hogy a krém kicsit megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Egy darab fóliát leteríteni az asztalra, majd ráhelyezni egy szelet füstölt lazacot. Ezután rákanalazni a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerni, és megformázni. Minden lazacszelettel így járni el. Ezután tálcára helyezni a tekercseket, majd 1-2 órára a hűtőbe tenni pihentetni.
Tálalás előtt a hűtőből kivéve, éles késsel, ízlés szerint felszeletelni. Ezután tányérra helyezni a felszeletelt tekercseket, majd mindegyik tetejére kaviárt kanalazni. Pirított kiflikarikákkal tálalni.
Készítettem még kis falatkákat, melyekhez szintén megpirítottam a kiflikarikákat, majd vörös és fekete kaviárt, és az előzőleg készített mascarponés krémet kanalaztam.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)