Füstölt lazactekercs mascarpone krémmel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gizi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
![]() A habtejszínt kemény habbá verni, majd pár kanállal óvatosan a masszához keverni. (vigyázni nehogy túl lágy legyen a massza!!!!) Ezután 1-2 órára a hűtőbe tenni, hogy a krém kicsit megdermedjen és az ízek jól összeérjenek. Egy darab fóliát leteríteni az asztalra, majd ráhelyezni egy szelet füstölt lazacot. Ezután rákanalazni a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerni, és megformázni. Minden lazacszelettel így járni el. Ezután tálcára helyezni a tekercseket, majd 1-2 órára a hűtőbe tenni pihentetni. Tálalás előtt a hűtőből kivéve, éles késsel, ízlés szerint felszeletelni. Ezután tányérra helyezni a felszeletelt tekercseket, majd mindegyik tetejére kaviárt kanalazni. Pirított kiflikarikákkal tálalni. Készítettem még kis falatkákat, melyekhez szintén megpirítottam a kiflikarikákat, majd vörös és fekete kaviárt, és az előzőleg készített mascarponés krémet kanalaztam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||