Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Duplababos oldalas kemencében

A fekete babot és az oldalast előző este beáztatjuk. Másnap az oldalast feldaraboljuk, egy-két csontnyira. A hagymát félfőre, a paradicsomot kockára vágjuk. Minden hozzávalót összekeverünk és cseréptálba teszünk. Óvatosan ... tovább

Kolbászos bableves

A babot, a felkarikázott répaféléket, a felkockázott zellert, a vörös- és fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot babérlevéllel, néhány szem borssal és sóval ízesített, bő vízben főzzük félpuhára. Ekkor adjuk hozzá a ... tovább

Kókuszos barna bulgur

A felhevített olajon megpirítjuk a kókuszreszeléket, majd két perc múlva hozzákeverjük a bulgurt. Két perc kevergetés után, felöntjük hét deci vízzel. Sózzuk, borsozzuk és ha a víz felforrt, az edényt lefedve, a lángot eloltjuk. ... tovább

Pulykamell tejfölös hagymamártásban

A pulykamellet érmékre vágjuk, majd sóvaz, borssal meghintjük. Az olaj vaj keverékét felhevítjük és a húst elősütjük rajta. Kivesszük és félretesszük. A félfőre vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, kevergetve, kis ... tovább

Zöldségekkel párolt sertésborda

A felszeletelt karajt kiverjük és a hártyáit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékba dobjuk a köményt, majd ha pattogni kezd, hozzáadjuk a félkarikára ... tovább

Röszti, avagy svájci burgonyalepény

A burgonyát, lehetőleg nem szétfövő fajtát válasszunk, sós vízben, héjában puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A reszelő legdurvább fokán lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát, vastag falú serpenyőben, ... tovább

Citrom sóban

Lehetőleg, kezeletlen héjú citromokat válasszunk, ha nem megy, sikáljuk le, alaposan, a citromokat mosogatószerrel és kefével. Áztassuk a citromokat forró vízbe, három-négy órát vagy tegyük a mikróba 2-3 percig, alacsony fokozatra, ... tovább

Ras el hanout

"A bolt legjobbja" szerény névre hallgat ez a fűszerkeverék, igazából tényleg minden üzletben, más és más keverék kapható, ebből a remek marokkói fűszerkeverékből. Mi ezekből az összetevőkből állítottuk elő, tessék ... tovább
cimkékFűszerkeverékek

Sajtos-baconos sörkifli

Az élesztőt 3 deci langyos vízben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel felfuttatjuk, majd a többi liszttel, a tojássárgájával, az olajjal, a borssal és a rozmaringgal tésztává gyúrjuk. Egy órát kelesztjük, majd három gombóccá ... tovább

Füstös csirkemell burgonyás palacsintába töltve

A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább