Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldségekkel párolt sertésborda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
20 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt karajt kiverjük és a hártyáit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékba dobjuk a köményt, majd ha pattogni kezd, hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát, a ferdén felszelt sárgarépát és a kockára metélt káposztát. Megpirítjuk, majd a borral felöntve, megsózva, a karajszeleteket visszatéve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntsünk hozzá, de a végére ne maradjon leve.
A karajszeleteket, a vele párolt zöldségekkel és sült burgonyakörettel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)