| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg barnarizs | 0 | 6.7 | 2.8 | 81.3 | 10.2 | 0 |
| 6 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 ág kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 2 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 20 dkg fejtett bab | 164 | 10.8 | 0.4 | 29 | 12.5 | 0 |
| 30 dkg fekete bab | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kg füstölt oldalas | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A fekete babot és az oldalast előző este beáztatjuk. Másnap az oldalast feldaraboljuk, egy-két csontnyira. A hagymát félfőre, a paradicsomot kockára vágjuk. Minden hozzávalót összekeverünk és cseréptálba teszünk. Óvatosan sózzuk, mert az oldalas is sós. Felöntjük, annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje, majd a tálat lefedve, a hűlőfélben lévő kemencébe tesszük. Másnap délben kivesszük és tálaljuk.