Duplababos oldalas kemencében (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Kemence, Lassan sütött, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A fekete babot és az oldalast előző este beáztatjuk. Másnap az oldalast feldaraboljuk, egy-két csontnyira. A hagymát félfőre, a paradicsomot kockára vágjuk. Minden hozzávalót összekeverünk és cseréptálba teszünk. Óvatosan sózzuk, mert az oldalas is sós. Felöntjük, annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje, majd a tálat lefedve, a hűlőfélben lévő kemencébe tesszük. Másnap délben kivesszük és tálaljuk. Hát, nem egy könnyű nyári étek, de az íze fenséges! Kemence híján, alacsony hőfokon, sütőben is elkészíthető. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||