Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos bableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szilveszter, Macskajajra, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 szál füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
50 dkg fejtett bab 164 10.8 0.4 29 12.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babot, a felkarikázott répaféléket, a felkockázott zellert, a vörös- és fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot babérlevéllel, néhány szem borssal és sóval ízesített, bő vízben főzzük félpuhára. Ekkor adjuk hozzá a kis kockára vágott burgonyát és az olajban kicsit elősütött, előzőleg fekszeletelt kolbászt. Ha minden megpuhult, habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel.
Tálalás előtt a hagymaféléket, a paprikát és a paradicsomot dobjuk ki.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)