Sajtos-baconos sörkifli
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 2 csokor
metélőhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 tubus
camping krémsajt |
536 |
8.4 |
30.3 |
56.8 |
0.4 |
0 |
| 3 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 20 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 1 kiskanál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kiskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 2.5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
| 50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 teáskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt 3 deci langyos vízben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel felfuttatjuk, majd a többi liszttel, a tojássárgájával, az olajjal, a borssal és a rozmaringgal tésztává gyúrjuk. Egy órát kelesztjük, majd három gombóccá formáljuk. A tésztagombócokat vékony körlappá nyújtjuk és 6-6 cikkre vágjuk. A bacont zsírjára sütjük és elkeverjük a sajttal, a tejföllel, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott metélőhagymával, majd a tésztacikkek rövidebbik oldalára kanalazzuk és feltekerve kiflivé formáljuk. A tetejüket tojással lekenjük és köménymaggal meghintjük. 20 percig pihentetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Egy jó korsó sörrel, langyosan kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)