Sajtos-baconos sörkifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Adri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt 3 deci langyos vízben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel felfuttatjuk, majd a többi liszttel, a tojássárgájával, az olajjal, a borssal és a rozmaringgal tésztává gyúrjuk. Egy órát kelesztjük, majd három gombóccá formáljuk. A tésztagombócokat vékony körlappá nyújtjuk és 6-6 cikkre vágjuk. A bacont zsírjára sütjük és elkeverjük a sajttal, a tejföllel, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott metélőhagymával, majd a tésztacikkek rövidebbik oldalára kanalazzuk és feltekerve kiflivé formáljuk. A tetejüket tojással lekenjük és köménymaggal meghintjük. 20 percig pihentetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy jó korsó sörrel, langyosan kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||