| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 60 dkg pulykamell | 106 | 24.1 | 9.5 | 1 | 0 | 60 |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A pulykamellet érmékre vágjuk, majd sóvaz, borssal meghintjük. Az olaj vaj keverékét felhevítjük és a húst elősütjük rajta. Kivesszük és félretesszük. A félfőre vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, kevergetve, kis lángon, fedő alatt 15-húsz perc alatt. Visszatesszük a húszeleteket, hozzáöntjük a bort, beledobjuk a babért és a kakukkfüvet. Ha a hús megpuhult keverjük bele a tejföl és forraljuk össze.