Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pulykamell tejfölös hagymamártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet érmékre vágjuk, majd sóvaz, borssal meghintjük. Az olaj vaj keverékét felhevítjük és a húst elősütjük rajta. Kivesszük és félretesszük. A félfőre vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, kevergetve, kis lángon, fedő alatt 15-húsz perc alatt. Visszatesszük a húszeleteket, hozzáöntjük a bort, beledobjuk a babért és a kakukkfüvet. Ha a hús megpuhult keverjük bele a tejföl és forraljuk össze.
Bulgurral kínáljuk

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)