A felkockázott lábszárt süssük, fehéredésig, a felhevített olajban, majd lecsöpögtetve tegyük félre. A sütőzsiradékban, pirítsuk át, a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott répát és a felkockázott zellert. Öntsük a ... tovább
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, lehet marha vagy sertéshúst is használni. A leturmixolt pácot beleöntöttem egy tálba és hozzáadtam a csirkemellet. Összekevertem és hagytam pácolódni egész délután a hűtőben, de lehet ... tovább
A csigolyányi darabokra vágott marhafarkat, a felhevített zsírban, pirítani kezdjük. Bő órát pároljuk, fedő alatt, kis lángon, majd beleszórjuk a finomra aprított zöldségeket, a fűszereket és a kis kockára vágott csülökhúst. A ... tovább
Régebben, ez egy igazi tanyasi étel volt, jelenleg tábori körülmények közé ajánljuk. A egy éjszakára beáztatott babot üvegbe szórjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a zsályalevelet,az olajat, a sót és a borsot. ... tovább
Süssük át, a báránycsülköket, a felhevített olajon. Körös-körül barnára. Lecsepegtetve, tegyük félre. A megmaradt olajon, süssük, a lereszelt zöldségeket, majd hozzáadva a fűszereket és a paradicsomot, forraljuk össze. Tegyük ... tovább
A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára sütjük. AS finomra metélt hagymát átpirítjuk rajta. A néhány metszéssel, feldarabolt, káposztát és a fűszereket hozzáadva összeforgatjuk, majd a barnasörrel felöntve puhára pároljuk. A ... tovább
A fél órára beáztatott lencsét, puhára főzzük a babérlevéllel, sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesített vízben. Lecsepegtetve, hűlni hagyjuk. Az almát és a megtisztított hagymát lereszeljük, majd kevés sóval a citrom ... tovább
Lehetőleg egyforma, közepes nagyságú gombákat válasszunk. A gombák tönkjét vágjuk rövidre, tegyük el, használjuk fel másra. Forraljunk vizet egy fazékban és dobjuk bele a megroppantott fokhagymát, a szemesborsot. Hagyjuk forrni tíz ... tovább
A burgonyát sóval és babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük. Lecsepegtetve langyosra hűtjük. A kovászos uborkát kis kockára vágjuk, majd beleforgatjuk a joghurtba, melyben elkevertük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott ... tovább
A lisztet és a vajat a sóval és a tojássárgájákat, késes robotgépben keverjük el, majd a tejföllel dagasszuk tésztává, hűtőben, hagyjuk két órát pihenni. A pihentetett tésztát sütőpapíron nyújtsuk kerekre, szurkáljuk meg, ... tovább