A kiválogatott, megmosott babot a főzés előtt egy nappal beáztatjuk hideg vízbe. A feldarabolt kakast a babbal együtt kb. 7 l hideg vízben feltesszük főni, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab és a kakashús puhulni kezd, ... tovább
Az előző este beáztatott csülköt, a fűszerekkel ízesített vízben puhára főzöm. A léből kiszedem a fűszereket és a tejfölben elkevert liszttel behabarom. Közben a csülköt kicsontozom és kockára vágom, majd a lébe visszateszem. ... tovább
A tököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk és ujjbegynyi kockára vágjuk. A felhevített vajon átforgatjuk és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a babért és a kakukkfüvet, megsózzuk, megborsozzuk és felöntve a borral és némi vízzel, ... tovább
A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük, a zsiradékot 3 részre osztjuk. A fűszereket megőröljük és a felcsíkozott májra szórjuk. A zsiradék első harmadában ... tovább
A pontyot kifilézzük és beirdaljuk, feldaraboljuk, majd besózzuk. A zöldségeket gyufaszálnyi csíkokra, a hagymát apró kockára vágjuk. A bográcsban felhevítjük a zsírt, az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítjuk, majd a ... tovább
A felhevített olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd felöntöm 3 liter vízzel, beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, a hasábra vágott leveszöldséget. Fokhagymával, sóval, borssal, ... tovább
A heringeket megtisztítjuk, majd kifilézzük, ízlés szerint a bőrét is lenyúzhatjuk. Egy éjszakát áztassuk tejbe és leöblítve vágjuk csíkokra. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát uborkagyalun szeleteljük fel és ... tovább
A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a ... tovább
A jól megmosott, lehetőleg nem szétfövő, burgonyát, a zellerrel, babérlevéllel és sóval ízesített vízben megfőzzük.
A burgonyát és a zellert még melegen meghámozzuk és felszeleteljük. Amíg fő, addig elkészítjük a ... tovább
A zsírban karamellizáljuk a cukrot, majd beleszórjuk a szeletekre /fél fülre/ vágott hagymát, megpirítjuk és beletesszük a feldarabolt, tisztított nyulat. Fűszerezzük és a ragut a zsírjára többször is lepirítjuk. Felöntjük ... tovább