Vega töltött káposzta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
borsikafű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
1 evőkanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
füstölt só |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dkg
teljes kiőrlésű liszt |
331 |
10.7 |
1.9 |
71.5 |
9.9 |
0 |
10 dkg
barnarizs |
0 |
6.7 |
2.8 |
81.3 |
10.2 |
0 |
20 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
20 dkg
gabonakolbász |
399 |
4.4 |
30.7 |
25.6 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
15 db
savanyúkáposzta levél |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
60 dkg
savanyúkáposzta |
20 |
1.1 |
0.2 |
3.4 |
2.1 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és felforraljuk, majd kettéosztjuk. Egy edénybe tesszük a rizst, a pörkölt diót, a gabonakolbászt, ráöntjük a pirított hagyma felét és alaposan összekeverjük, szükség szerint sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A káposztaleveleket betöltjük ezzel a töltelékkel. A vöröshagyma másik felét az edény aljára öntjük, beletesszük a savanyú káposzta felét, babérlevéllel, borsikafűvel, fokhagymával fűszerezzük és ráhelyezzük a töltelékeket, a maradék káposztával befedjük, vízzel felöntjük és lassan puhára pároljuk. A töltelékeket kivesszük, az apró káposztát finomra vágott kaporral fűszerezzük, kevés vízben elkevert liszttel sűrítjük és felforraljuk. A töltelékeket visszatesszük és összemelegítjük.
Szójatejföllel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)