Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vega töltött káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Karácsony, Töltött, Főtt, Kemence, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint füstölt só 0 ? ? ? ? ?
5 dkg teljes kiőrlésű liszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
10 dkg barnarizs 0 6.7 2.8 81.3 10.2 0
20 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
20 dkg gabonakolbász 399 4.4 30.7 25.6 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 db savanyúkáposzta levél ? ? ? ? ? ?
60 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és felforraljuk, majd kettéosztjuk. Egy edénybe tesszük a rizst, a pörkölt diót, a gabonakolbászt, ráöntjük a pirított hagyma felét és alaposan összekeverjük, szükség szerint sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A káposztaleveleket betöltjük ezzel a töltelékkel. A vöröshagyma másik felét az edény aljára öntjük, beletesszük a savanyú káposzta felét, babérlevéllel, borsikafűvel, fokhagymával fűszerezzük és ráhelyezzük a töltelékeket, a maradék káposztával befedjük, vízzel felöntjük és lassan puhára pároljuk. A töltelékeket kivesszük, az apró káposztát finomra vágott kaporral fűszerezzük, kevés vízben elkevert liszttel sűrítjük és felforraljuk. A töltelékeket visszatesszük és összemelegítjük.
Szójatejföllel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)