Hering üvegfúvó módra
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
hering |
234 |
18.2 |
17.8 |
0 |
0 |
77 |
1 db
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
1 db
fehérrépa |
30 |
1.2 |
0.1 |
5.9 |
7.5 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
ecet |
4 |
0.4 |
0 |
0.6 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyak |
246 |
0 |
0 |
1.7 |
0 |
0 |
ízlés szerint
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A heringeket megtisztítjuk, majd kifilézzük, ízlés szerint a bőrét is lenyúzhatjuk. Egy éjszakát áztassuk tejbe és leöblítve vágjuk csíkokra. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát uborkagyalun szeleteljük fel és heringdarabokkal rétegezzük zárható üvegbe. Elegendő mennyiségű vizet forraljunk fel, ízesítsük sóval, cukorral, dobjunk bele egészborsot és babérlevelet. Hagyjuk hűlni, ha már csak langyos keverünk bele ecetet és némi konyakot. A páclé legyen kicsit sósabb és savanyúbb, mint amit kívánnánk. Öntsük a halra, úgy hogy ellepje, ütögessük meg az üveget, hogy a buborékok távozzanak, majd tegyük hűtőbe két napra. Egy hétig biztosan eláll.
Vajjal és rozskenyérrel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)