Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kaszáslé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Macskajajra, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előző este beáztatott csülköt, a fűszerekkel ízesített vízben puhára főzöm. A léből kiszedem a fűszereket és a tejfölben elkevert liszttel behabarom. Közben a csülköt kicsontozom és kockára vágom, majd a lébe visszateszem. Tálalás előtt ecettel pikánsra ízesítem.
Friss, puha kenyérrel tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)