Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Korhelyhalászlé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főétel, Szabadban, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pontyot kifilézzük és beirdaljuk, feldaraboljuk, majd besózzuk. A zöldségeket gyufaszálnyi csíkokra, a hagymát apró kockára vágjuk. A bográcsban felhevítjük a zsírt, az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítjuk, majd a zöldségeket hozzáadva jól átforgatjuk és addig hagyjuk a tűzön, amíg enyhe színt kapnak. Ekkor. a tűzről lehúzva belekeverjük a paprikát, átkeverjük és felöntjük 2 liter vízzel. Felforraljuk és beletesszük a haldarabokat, a borsot és a babérlevelet. Nagy lángon fél órát forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, behabarjuk a tejfölben elkevert tojássárgájával, összemelegítjük, de nem forraljuk újra. Tálalás előtt citromlével pikánsra ízesítjük.
Citromgerezdeket, csípőspaprikát, friss, puha kenyeret tálaljunk mellé.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)