Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne ... tovább
Két érett, de kemény körtét meghámozunk és a magházát karalábévájóval kiemeljük. Azonnal citromos vízbe tesszük, melyet csipetnyi cukorral ízesítünk és a körtéket 5 percig gyenge tűzön főzzük. A főzővízben hagyjuk ... tovább
A fehérbort felforraljuk és belekeverjük a megreszelt sajtokat, a lángot eloltva hagyjuk olvadni. Közben a felforrósított vajba keverjük a zúzott fokhagymát és a lisztet, halványra pirítjuk, majd beleöntjük a tejszínt és a boros ... tovább
A szőlőt, lehetőleg többfélét, megmossuk, leszárazzuk és leitatjuk. A sajtokat, a retket és a paprikát kis kockára vágjuk. A diót szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk. A joghurtba keverjük a mézet, a mustárt és ízlés ... tovább
A vajat felmelegítjük és beleforgatjuk a gorombára vágott diót. Két perc pirítás után, beleöntjük a tejszínt és a lereszelt gorgonzolát. Megborsozzuk és óvatosan sózzuk, mert a sajt is sós. Kevergetve, kis lángon addig főzzük, ... tovább
A lágy krémtúrót habosra keverjük a gorgonzolával, ízlés szerint borsozzuk és óvatosan sózzuk. Végül forgassuk bele, a zöldjével együtt, finomra vágott újhagymát. Hűtve tálaljuk. Pirított barnakenyérrel vagy tortillachipsszel. ... tovább
A kifilézett csirkemellet felszórjuk, majd ujjainkkal a nyílást kitágítjuk. A meghámozott, kicsumázott körtét, az áttört gorgonzolát és a durvára vágott diót összekeverjük, majd a csirkemellek üregébe töltjük. A töltött ... tovább
A tarjaszeleteket kiverjük, majd a hártyáit bevagdossuk. Sóval, borssal behintjük, majd a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük és zsírjára sütjük. A sült szalonnát félre tesszük, majd a ... tovább
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, így 8 szeletet kapunk, melyeket, fólia alatt kissé kiverünk. Az aszaltszilvát, ha túl száraz, kevés forró vízbe áztatjuk. A hússzeleteket gyengén sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük és ... tovább
A körtéket félbe vágjuk, majd az aljukból egy lapocskát levágunk. A vörösbort, ugyanannyi vízzel felöntjük, cukrozzuk, fahéjjal, szerecsendióval és kevés sóval ízesítve felforraljuk. A körtéket roppanósra főzzük benne. ... tovább