Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hirtelen sült tarja kelkáposztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

Hirtelen sült tarja kelkáposztával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint gorgonzola 34 3.4 0.1 4.6 0 1
4 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Paradicsomos-tejszínes kelkáposzta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hirtelen sült tarja kelkáposztával
A tarjaszeleteket kiverjük, majd a hártyáit bevagdossuk. Sóval, borssal behintjük, majd a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük és zsírjára sütjük. A sült szalonnát félre tesszük, majd a zsiradékon a tarjaszeleteket átsütjük. A tarját tálra halmozzuk, a szalonna szeletekkel díszítjük, melyeket gorgonzolával megszórunk és a kelkáposztával körítjük.

Paradicsomos-tejszínes kelkáposzta
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Közben a darált köménnyel, a majoránnával és a borssal fűszerezzük. Sózzuk, majd a csíkokra vágott kellel elkeverjük. Ha a kel összeesett, belekeverjük a lisztet és összesütjük, majd felöntve a paradicsomlével és a tejszínnel összefőzzük. A kelkáposzta maradjon kissé roppanós. Szárazabb húsok mellé illő köret, de vegák fogyaszthatják önmagában is. Hidegen is megállja a helyét, saláta helyett.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)