| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 késhegynyi bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 10 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 10 dkg gorgonzola | 34 | 3.4 | 0.1 | 4.6 | 0 | 1 |
| 1 késhegynyi szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| 2 db körte | 53 | 0.4 | 0.3 | 12 | 2.8 | 0 |
| 1 kávéskanál fokhagyma granulátum | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A körtéket félbe vágjuk, majd az aljukból egy lapocskát levágunk. A vörösbort, ugyanannyi vízzel felöntjük, cukrozzuk, fahéjjal, szerecsendióval és kevés sóval ízesítve felforraljuk. A körtéket roppanósra főzzük benne. Lecsepegtetve kihűtjük. Tálra téve, a vajjal, darált dióval, kevés fokhagymagranulátummal elkevert gorgonzolával betöltjük.Fél diókkal díszítsük, majd hűtsük le.