Diós gorgonzolával töltött körte
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 maréknyi
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csipet
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kevés
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
15 dkg
Gorgonzola |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
körte |
53 |
0.4 |
0.3 |
12 |
2.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Két érett, de kemény körtét meghámozunk és a magházát karalábévájóval kiemeljük. Azonnal citromos vízbe tesszük, melyet csipetnyi cukorral ízesítünk és a körtéket 5 percig gyenge tűzön főzzük. A főzővízben hagyjuk kihűlni. A tejszínt a húsalaplével felforraljuk, megborsozzuk és belekeverjük a darabokra tördelt gorgonzolát. Hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a darált diót. A körték domború részéből egy lapocskát levágunk, hogy jól megálljanak, majd az üregükbe púpozzuk a mártást.
Előételként vagy hideg sültek köreteként adhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)