Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Diós gorgonzolával töltött körte

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Töltött, Főtt, Sós, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kevés citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
15 dkg Gorgonzola 0 ? ? ? ? ?
2 db körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két érett, de kemény körtét meghámozunk és a magházát karalábévájóval kiemeljük. Azonnal citromos vízbe tesszük, melyet csipetnyi cukorral ízesítünk és a körtéket 5 percig gyenge tűzön főzzük. A főzővízben hagyjuk kihűlni. A tejszínt a húsalaplével felforraljuk, megborsozzuk és belekeverjük a darabokra tördelt gorgonzolát. Hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a darált diót. A körték domború részéből egy lapocskát levágunk, hogy jól megálljanak, majd az üregükbe púpozzuk a mártást.
Előételként vagy hideg sültek köreteként adhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)