8 karalábét meghámozunk, majd a tetejükről egy szeletet levágunk és a belsejüket kikaparjuk. Sóval és teáskanálnyi cukorral ízesített vízben a karalábé minden darabját negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. ... tovább
A báránycombot csontozzuk ki és a húst úgy formázzuk, hogy két nagyobb, 3 centi vastag szeletet kapjunk. Az olajat öntsük vastag falú, szorosan lefedhető, öntöttvas fazékba és hevítsük fel. Az egyik fej hagymát és a csontot, ... tovább
A bacont kockára vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékban megpirítjuk a gombát, sóval és a gombaporral meghintve. Félretesszük hűlni. A kétféle lisztet borssal és sóval ... tovább
A langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel, evőkanálnyi sóval és az olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipót csinálunk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat megkenjük a következő krémmel: 3 ... tovább
Személyenként 1-1 tenyérnyi kb. nagy új vastagságú tarja szeletet megkenek mustárral és ketchuppal, mindkét oldalát sózom,borsozom. Tepsi aljára egyenletesen leteszem a hússzeleteket. A tetejére egy nagy doboz tejfel kerül, erre úgy ... tovább
A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit állni. Öntsünk kevés olajat egy magasabb oldalú serpenyőbe és a csirkemelleket süssük hirtelen pirosra minden oldalán. Szedjük ki a húst, majd a megmaradt ... tovább
A lisztet pirítsuk világosra a vajon és öntsük fel a tejszínnel. Addig keverjük amíg csomómentes nem lesz. Ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá tejet. Sűrű de folyós állagúnak kell lennie.
A tepsit vajazzuk ki és rakjunk le egy sor ... tovább
A túrót keverjük simára két tojás sárgájával, egy kanál cukorral, vaníliás cukorral és a mazsolával. A tojásfehérjékből, csipetnyi sóval, verjünk lágy habot és forgassuk bele óvatosan a túróba. Töltsük meg a palacsintákat ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát és paprikát, majd a kis kockára vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás zsiradékon. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott répaféléket és a felkockázott zellert. Ezzel is ... tovább
A szalonnát és a bacont kockára vágjuk. A szalonnát pörcösre sütjük, majd a bacont hozzáadjuk és szintén zsírjára sütjük. A sült szalonnát szűrőkanállal tálba szedjük. A nagyobb kockára szelt gombát a zsiradékon, addig ... tovább