| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 |
| igény szerint tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 5 dkg kolozsvári szalonna | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 dl sűrített paradicsom | 110 | 5 | 1 | 20 | 0 | 0 |
| 2 db cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 |
| 2 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 10 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 30 dkg lassagne lap | 376 | 13.1 | 1.8 | 76.8 | 0.5 | 68 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet pirítsuk világosra a vajon és öntsük fel a tejszínnel. Addig keverjük amíg csomómentes nem lesz. Ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá tejet. Sűrű de folyós állagúnak kell lennie.