Rakott brokkoli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 fej
brokkoli |
24 |
3.3 |
0.2 |
2.3 |
3 |
0 |
30 dkg
párizsi |
219 |
11.9 |
18.2 |
0 |
0 |
40 |
10 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
3 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben roppanósra fűzzük. A rizst megpároljuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olaj felén megpároljuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott párizsit, a zúzott fokhagymával, pirospaprikával és borssal fűszerezzük. Egy deci vizet aláöntve, csak addig forraljuk, amíg az ízek összeérnek. Ekkor keverjük össze a rizzsel. Egy tepsit kenjünk ki ma maradék olajjal és a brokkoli felét terítsük el benne, oszlassuk el a tetején a rizses keveréket, majd a maradék brokkolit. Öntsük rá a tejfölben elkevert tojást és szórjuk meg reszelt sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük, amíg a teteje szépen megpirul.
Tálalás előtt kicsit pihentessük, kockára vágva adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)