Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott brokkoli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
30 dkg párizsi 219 11.9 18.2 0 0 40
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben roppanósra fűzzük. A rizst megpároljuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olaj felén megpároljuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott párizsit, a zúzott fokhagymával, pirospaprikával és borssal fűszerezzük. Egy deci vizet aláöntve, csak addig forraljuk, amíg az ízek összeérnek. Ekkor keverjük össze a rizzsel. Egy tepsit kenjünk ki ma maradék olajjal és a brokkoli felét terítsük el benne, oszlassuk el a tetején a rizses keveréket, majd a maradék brokkolit. Öntsük rá a tejfölben elkevert tojást és szórjuk meg reszelt sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük, amíg a teteje szépen megpirul.
Tálalás előtt kicsit pihentessük, kockára vágva adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)