Tejfölös sajtos tarja
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 szelet
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
| 2 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
ketchup |
109 |
2.1 |
0.4 |
24 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 40 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
| 5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Személyenként 1-1 tenyérnyi kb. nagy új vastagságú tarja szeletet megkenek mustárral és ketchuppal, mindkét oldalát sózom,borsozom. Tepsi aljára egyenletesen leteszem a hússzeleteket. A tetejére egy nagy doboz tejfel kerül, erre úgy 35-40 dkg trappista sajt, és némi parmezán por kerül. Plusz zsírt nem szoktam alátenni, vagy csak úgy 2 kis diónyit. Előmelegített sütőben, közepes tűzön addig sütöm, amíg a sajt szép pirosra nem sül.
Sok-sok párolt rizzsel és salátával, vagy ubi salival tálalom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)