Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ínyenc rakott csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
10 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát apróra felkockázom és egy evőkanál olajon megpirítom, majd a vékonyra szelt gombát rádobva, sózva, borsozva zsírjára sütöm. A másik evőkanál olajon a csíkokra vágott májat pirítom le.
A csirkemellet kifilézem és hosszában ketté vágom, majd fólia alatt óvatosan kiverem, sózva, borsozva, a maradék olajon elősütöm. A májat és a gombát lecsepegtetem és a lefolyó olajat egy tepsibe öntöm. A zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel összekeverem a gombát és a májat, majd a tepsibe fektetett csirkemellszeletekre halmozom. Mindegyik halomra egy szelet sonkát terítek és meglocsolom tejföllel, a tetejére szórom, az előzetesen megreszelt és összekevert sajtot. Alufóliával szorosan lefedve, előmelegített, 175 fokos sütőbe tolom és fél órát párolom, majd a fóliát levéve, negyed óra alatt a sajtot rápirítom.
Burgonyapürével és zöldsalátával tálalom

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)