Ínyenc rakott csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A vöröshagymát apróra felkockázom és egy evőkanál olajon megpirítom, majd a vékonyra szelt gombát rádobva, sózva, borsozva zsírjára sütöm. A másik evőkanál olajon a csíkokra vágott májat pirítom le. A csirkemellet kifilézem és hosszában ketté vágom, majd fólia alatt óvatosan kiverem, sózva, borsozva, a maradék olajon elősütöm. A májat és a gombát lecsepegtetem és a lefolyó olajat egy tepsibe öntöm. A zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel összekeverem a gombát és a májat, majd a tepsibe fektetett csirkemellszeletekre halmozom. Mindegyik halomra egy szelet sonkát terítek és meglocsolom tejföllel, a tetejére szórom, az előzetesen megreszelt és összekevert sajtot. Alufóliával szorosan lefedve, előmelegített, 175 fokos sütőbe tolom és fél órát párolom, majd a fóliát levéve, negyed óra alatt a sajtot rápirítom. Burgonyapürével és zöldsalátával tálalom | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||