Tejfölös sajtos tarja (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
40 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Személyenként 1-1 tenyérnyi kb. nagy új vastagságú tarja szeletet megkenek mustárral és ketchuppal, mindkét oldalát sózom,borsozom. Tepsi aljára egyenletesen leteszem a hússzeleteket. A tetejére egy nagy doboz tejfel kerül, erre úgy 35-40 dkg trappista sajt, és némi parmezán por kerül. Plusz zsírt nem szoktam alátenni, vagy csak úgy 2 kis diónyit. Előmelegített sütőben, közepes tűzön addig sütöm, amíg a sajt szép pirosra nem sül.

Sok-sok párolt rizzsel és salátával, vagy ubi salival tálalom.