Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés a receptekben

Káposztás palacsinta

Fél dl olajon a cukrot megbarnítjuk, majd a reszelt káposztát rádobva, sóval, borssal ízesítve, kevergetve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A tojást felverjük a tejjel és a lisztet és a szódavizet fokozatosan hozzáadva ... tovább

Széchenyi őzérmék

Az őzgerincet szeletekre vágjuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Borssal, kakukkfűvel meghintjük és olajjal leöntve 2 napra hűtőbe tesszük. Az őzgerinc csontjából barnamártást készítünk. Érdemes a ... tovább

Rakott káposzta

A zsíron az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és állandóan keverve morzsásra sütjük, megsózzuk, borsozzuk és a zúzott fokhagymát belekeverjük. Kevés vizet öntünk rá és majdnem puhára ... tovább

Töltött sajtrolád

A sajtot szorosan folpackba csomagoljuk, majd kb. 60 fokos vízbe tesszük, időnként ellenőrizve a víz hőfokát, 20 percig benne hagyjuk. A megpuhult sajtot két folpack között késfoknyira kinyújtjuk. A tojásokat keményre főzzük és ... tovább

Parajjal töltött palacsinta

Megmosott, megtisztított parajt leszűrjük, majd forró serpenyőben megpároljuk, a leveleken maradt víz elég hozzá. Vágódeszkára téve apróra összevágjuk. A vaj felét felmelegítjük, hozzáadjuk az összevágott parajt, sóval, ... tovább

Parajjal töltött derelye

A lisztből és a tojásból só és kis víz hozzáadásával tésztát gyúrunk és amíg a paraj elkészül pihenni hagyjuk. A spenótot megmossuk vastag szárait levágjuk és egy evőkanál vajon megpároljuk, ha kihűlt, felvagdossuk, sóval, ... tovább

Parajjal töltött tonhalrolád

A tonhalfiléket kiterítjük, megsózzuk. A parajleveleket leforrázzuk, jól lecsepegtetjük, majd enyhén megsózzuk, fehérborssal és szerecsendióval fűszerezzük. A parajleveleket a halfilékre terítjük, majd a filéket felgöngyöljük ... tovább

Paradicsomos káposzta

A káposztát megmosom, ha kell, külső leveleit leszedem, torzsáját kiszedem és laskára vágom. Annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi felteszem főzni. Az olajon kipattogtatom a köménymagot, belekeverem a finomra vágott hagymát, ... tovább

Káposztás pirog

A káposztát finomra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. A lecsepegtetett káposztát a borssal megintett, 2 evőkanál cukorral elkevert olajon átpirítjuk és barnára sütjük. Ez a magyar ízléshez közelebb áll. Hűlni hagyjuk és ... tovább

Malackaraj szilvareszterrel és tökmagos, gombás burgonyapürével

A bőrös malackarajt, bőrös részével lefelé egy percig forró vízbe fektetjük. A bőr kifehéredik és jól vághatóvá válik. Szeletnyi vastagságban keresztben és hosszában bevagdossuk. A tepsibe tesszük a félfőre vágott hagymát, ... tovább