Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Parajjal töltött derelye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Előételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
70 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztből és a tojásból só és kis víz hozzáadásával tésztát gyúrunk és amíg a paraj elkészül pihenni hagyjuk.
A spenótot megmossuk vastag szárait levágjuk és egy evőkanál vajon megpároljuk, ha kihűlt, felvagdossuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát kinyújtjuk és négyzetekre vágva, kanálnyi spenóttal megtöltjük, majd a szélét vízzel megkenve, félbe hajtjuk. Bő, sós vízben kifőzzük. A maradék vajban megpároljuk a zúzott fokhagymát és tálaláskor ezzel leöntve a tésztát reszelt sajttal bőven megszórjuk.l

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)