Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás palacsinta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Böjt, Buli, Töltött, Csőben sült, Sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 dl szóda 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Fél dl olajon a cukrot megbarnítjuk, majd a reszelt káposztát rádobva, sóval, borssal ízesítve, kevergetve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
A tojást felverjük a tejjel és a lisztet és a szódavizet fokozatosan hozzáadva palacsintatésztát keverünk. Negyed órát pihentetjük, majd a maradék olajat és a káposztát belekeverve, a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk. A palacsintákat teáskanálnyi tejföllel megkenjük, vékonyan megszórjuk reszelt sajttal és háromszögűre hajtva, sorban tűzálló tálba rakjuk. Végül a tetejét a maradék tejföllel megkenjük, majd rászórjuk a megmaradt sajtot. Sütőben megforrósítjuk, de megpirítani nem szabad.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)