Káposztás palacsinta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Böjt, Buli, Töltött, Csőben sült, Sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Fél dl olajon a cukrot megbarnítjuk, majd a reszelt káposztát rádobva, sóval, borssal ízesítve, kevergetve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A tojást felverjük a tejjel és a lisztet és a szódavizet fokozatosan hozzáadva palacsintatésztát keverünk. Negyed órát pihentetjük, majd a maradék olajat és a káposztát belekeverve, a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk. A palacsintákat teáskanálnyi tejföllel megkenjük, vékonyan megszórjuk reszelt sajttal és háromszögűre hajtva, sorban tűzálló tálba rakjuk. Végül a tetejét a maradék tejföllel megkenjük, majd rászórjuk a megmaradt sajtot. Sütőben megforrósítjuk, de megpirítani nem szabad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||