Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés a receptekben

Hamis-marcipános süti

Az alaptésztához a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral, sóval, kakaóval elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. fél ... tovább

Sajtos virslivel töltött csirkecomb gombás tojáslepénnyel

A csirkemellet lapjában félbevágjuk és gyengéden kiverjük. A hússzeleteket a zúzott fokhagymával bekenjük és sóval, borssal meghintjük, majd krémsajtot a csirkemellekre kenjük. Egy-egy fél virslit a közepébe rakunk és két ... tovább

Szilvával és fetával töltött csirkemell

A csirkemelleket kifilézzük és lapjában bevágjuk, majd folpack alatt kiverjük. Négy alufólialapot olajjal vékonyan megkenünk, ráterítjük, hármasával, a sonkaszeleteket és beborítjuk a sóval, borssal meghintett csirkemellel. A ... tovább

Juhtóróval és baconnal töltött sertésszűz burgonyatésztában sütve

A juhtúrót egy deci tejföllel, a zúzott fokhagymával, egy tojással és a kis kockára vágott baconnal és a borssal összedolgozzuk. A sertésszüzet lapszerint felvágjuk, majd a töltelékkel megkenjük. Visszahajtjuk, majd kissé ... tovább

Juhtúróval és baconnal töltött sertéstekercs

A karaj szélein a hártyát bevagdossuk, majd vékonyra verjük a hússzeleteket. A bacont kis kockára vágjuk és összedolgozzuk a juhtúróval, közben borssal ízesítjük. A húst borssal és óvatosan sóval meghintjük (a juhtúró is ... tovább

Májpástétommal töltött csirkemell

A felkockázott szalonnát átsütjük, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a feldarabolt májat hozzákeverve, fehéredésig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni és ... tovább

Sonkával és túróval töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Fólia alatt nagy szeletekké verjük. Alufóliát olajjal megkenünk és a bacont ráterítjük. A közepére tesszük a csirkemellszeleteket. A vöröshagymát a túrót és a sonkát ... tovább

Káposzta saláta

A káposztát kitorzsázzuk és legyaluljuk, elkeverjük a félfőre vágott hagymával, majd lesózzuk. Időnként átforgatva két órát pihentetjük. 2 liter vizet felforralunk, beleszórjuk a cukrot, az őrölt borsot, a köményt, ízlés ... tovább

Egybensült fokhagymás sertéslapocka

A kicsontozott lapockát a vékony csíkokra vágott fokhagymával megtűzdeljük, majd a só, bors, babér, kömény fűszerkeverékkel bedörzsöljük. Konyhai zsineggel gusztusos hengeré kötjük. Rácsos sütőedénybe helyezzük. Nekem egy ... tovább

Babos-gombás-virslis töltött tök

A két zsenge tököt félbevágjuk és a magjaikat kikaparjuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billenjenek el. Az olaj felét felhevítjük, majd átpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsom sűrítményt és ... tovább