Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos virslivel töltött csirkecomb gombás tojáslepénnyel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet lapjában félbevágjuk és gyengéden kiverjük. A hússzeleteket a zúzott fokhagymával bekenjük és sóval, borssal meghintjük, majd krémsajtot a csirkemellekre kenjük. Egy-egy fél virslit a közepébe rakunk és két szélét behajtva feltekerjük. A hús külsejét olajjal vékonyan bekenjük és a tekercseket alufóliába göngyöljük. Tepsibe tesszük a göngyölegeket, kevés vizet öntünk alájuk és 200 fokos sütőbe toljuk. A hőt 10 perc múlva 165 fokra csökkentjük és mg fél órát sütjük a roládokat. A fóliából kibontva ferdén felszeletelve tálaljuk.
Párolt zöldséget és gombás tojáslepényt kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)