Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés a receptekben

Gombás tojással töltött kápiapaprika

A finomra metélt hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott gombát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. Ráöntjük a felvert tojást és elkeverve lágy rántottát készítünk. A paprikákat csumástól félbe vágjuk, a ... tovább

Virslivel töltött levelestészta, pikáns tartárral

A tésztát hat darabra vágjuk, majd a közepére szórjuk a megreszelt sajtokat, rátesszük a virslit és a tészta szélét tojással megkenve, feltekerjük. A tetejét is megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. 220 fokra ... tovább

Spenóttal és fetával töltött csirkemell citromos rizzsel

A felhevített olajon a levelek összeeséséig pároljuk a spenótot. Közben borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Langyosra hűtjük és belereszeljük a feta sajtot. A sajt sós, ezért nem kell sózni a spenótot. A csirkemellfiléket ... tovább

Burgonyás rakott káposzta

A laskára vágott káposztát babérlevéllel, néhány szem borssal, köménnyel és sóval ízesített vízben negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A burgonyát héjában megfőzzük és, megtisztítva, felkarikázzuk. A ... tovább

Szüreti lilakáposzta saláta

Az olajat felmelegítjük és a köménymagot kipattogtatjuk rajta, majd hűlni hagyjuk. A kitorzsázott káposztát besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd leöntjük az olajból, ecetből és mézből kevert öntettel. Néha ... tovább

Szőlős kölessel töltött csirke

Az olajon megkapatjuk a kölest, majd sózzuk, borsozzuk és felőntve a zöldséglevessel puhára főzzük. Közben a lehetőleg kétféle színű, szőlőt leszemezzük. A harmadár a langyosra hűlt kölessel és a tojással elkeverjük, majd, az ... tovább

Libacomb birsmártással

A megtisztított birsalmát kockára vágjuk, a citrom levével, héjával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített borban puhára főzzük. A birs héját és csumáját, kevés vízben, pépesre főzzük, majd szitán áttörjük. A mézet ... tovább

Töltött alma

A megmosott kölest sóval, vajjal tejben puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 3 dkg cukorral habosra kikevert 2 tojássárgáját és a 3 dkg cukorral kemény habbá vert 2 tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat. A megtisztított almák ... tovább

Káposztás- töpörtyűs pogácsa

A káposztát egészen apróra vágom, megsózom, megborsozom, és kevés zsíron megpárolom. A töpörtyűt megdarálom, és összekeverem a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, meg egy kevés borssal. Jól összegyúrom a párolt ... tovább

Zöldségekkel párolt sertésborda

A felszeletelt karajt kiverjük és a hártyáit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékba dobjuk a köményt, majd ha pattogni kezd, hozzáadjuk a félkarikára ... tovább