Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás- töpörtyűs pogácsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 115 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Szilveszter, Farsang, Párolt, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
4 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
30 dkg tepertő 335 13.7 30.8 0.3 0 90
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát egészen apróra vágom, megsózom, megborsozom, és kevés zsíron megpárolom. A töpörtyűt megdarálom, és összekeverem a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, meg egy kevés borssal. Jól összegyúrom a párolt káposztával és a langyos tejben felfuttatott élesztővel, kinyújtom, majd pogácsaszaggatóval kiszúrom, 60 percig kelni hagyom, végül tojással megkenve, 180-200 fokon szép pirosra sütöm.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)