Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Virslivel töltött levelestészta, pikáns tartárral

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 dl tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
igény szerint szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
6 db bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát hat darabra vágjuk, majd a közepére szórjuk a megreszelt sajtokat, rátesszük a virslit és a tészta szélét tojással megkenve, feltekerjük. A tetejét is megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Az ízesített tartárral tálaljuk.
A tartármártáshoz keverjük a finomra vágott hagymát és az uborkát.
Egy korsó sörrel pompás vacsora.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)