Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Cukkinis lecsó

A vöröshagymát vágjuk finomra és kevés vajon pároljuk üvegesre. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Rakjuk bele a zöldpaprikát és pároljuk néhány percig majd dobjuk bele a felkarikázott cukkinit és cikkekre ... tovább

Mustáros kacsasült

A mustárt összekeverem a megtisztított, reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a fél citrom lereszelt héjával, a sóval és a borssal. A kacsa hasába kenem a mustáros krémet, majd a kívülről is megsózott szárnyast a ... tovább

Kacsacomb almával

A kacsacombokat a forgóknál kettévágom és jól besózom. Bőrével lefelé tűzálló tálba teszem, tetejére és mellé rakom a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott almát. Összetöröm a szegfűszeget és a többi fűszerrel ... tovább

Pulykamáj hagymás bundában

A habosra felvert tojást összekeverem a tejjel és annyi liszttel, hogy palacsintatésztaszerű masszát kapjak. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem, végül belekeverem a lereszelt vöröshagymát. A májakat először lisztbe ... tovább

Mandulás pulykamell

A pulykamellet felszeletelem, kiveregetem, megsózom, megborsozom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom. A fűszerezett pulykamellszeleteket először lisztbe forgatom, azután a tojásba mártom, végül a darált mandulába ... tovább

Aszalt szilvás pulykamellrolád

A borban az aszalt szilvát megpárolom, majd kimagozom. A pulykamellszeleteket kissé megveregetem és ételízesítővel, kakukkfűvel megszórom. A hússzeletekre egy szelet sajtot fektetek, a közepére 6 szem aszalt szilvát rakok, majd az ... tovább

Grillezett rokfortos libacomb

A megsózott libacombokat kuktafazékba, a betétre teszem, aláöntök 1 dl vizet, és lezárom. A sípolástól számítva 40 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e. A puha combokat a kuktából kiveszem, és a bőrt óvatosan ... tovább

Baeckeoffe

Egy liter rizlingbe törött borsot, babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselyemszárat, két szétnyomott fokhagymagerezdet teszünk és az egészet 5-10 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a páclevet öntjük rá a lefedhető edénybe tett ... tovább

Hal csípős paradicsomszószban

A halat szeletekre vágom. Jól megsózom, fél citrom levével meglocsolom és fél óráig hagyom állni. Közben egy nagy serpenyőben a finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon megfuttatom, majd a paradicsompürét és a ... tovább

Grillezett fűszeres hal

A halat 4 egyforma vastag szeletre vágom. A grillsütő rácsát beolajozom. A megmaradt olajba az összes fűszert belekeverem, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. A halszeleteket az előmelegített grillsütő rácsára teszem, és bekenem a ... tovább