| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 70 dkg tonhal | 227 | 21.5 | 15.5 | 0 | 0 | 70 |
| 1/2 dl olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 evőkanál ketchup | 109 | 2.1 | 0.4 | 24 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál ételízesítő | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 teáskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
| 1 mokkáskanál bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A halat 4 egyforma vastag szeletre vágom. A grillsütő rácsát beolajozom. A megmaradt olajba az összes fűszert belekeverem, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. A halszeleteket az előmelegített grillsütő rácsára teszem, és bekenem a fűszermártással. 5-6 percig sütöm, majd megfordítom, és a másik oldalát is bekenem. További 5-6 percnyi sülés után tálalom. Burgonyapüré és saláta illik hozzá.