Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Halnyárs padlizsánnal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
15 db koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
60 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citromok levét kicsavarjuk, zúzott fokhagymával, borssal és a finomra aprított zöldfűszerekkel elkeverjük, majd beleforgatjuk az ujjnyi kockákra vágott, előzetesen besózott halfilét. Egy órára tegyük hűtőbe. Közben a padlizsánt szeljük ujjnyi karikákra és besózva tegyük ferde deszkára, hogy kesernyés leve kicsöpögjön. A koktélparadicsomokat félbe, a paprikát ujjbegynyi darabokra vágjuk. Végül lecsöpögtetjük a halat és a padlizsánt, a padlizsánkarikákat negyedeljük és a hozzávalókat váltakozva nyársra húzzuk. A citromos páclébe belekeverjük az olajat és a kész nyársakat tíz percre beleáztatjuk. Grillrácson többször megforgatva és a páccal kenegetve 10-12 perc alatt megsütjük.
Pita kenyeret kínáljunk mellé.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)