Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás pontyfilé grillen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pontyot kifilézzük, bőrös oldalára fektetve, beirdaljuk. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, majd, a tenyérnyi darabokra vágott, haldarabokat beletesszük. Néha átforgatva, egy éjszakát, hűtőben állni hagyjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük és papírtörlővel leszárítjuk. Olajjal megkenjük és meghintjük a paprikával elkevert liszttel. Közepes magasságra emelt rácson, egyszer megfordítva megsütjük.
Kenyérrel és zöldsalátával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)