Fokhagymás pontyfilé grillen
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 liter
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 kg
ponty |
143 |
15.8 |
8.7 |
0.1 |
0 |
70 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pontyot kifilézzük, bőrös oldalára fektetve, beirdaljuk. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, majd, a tenyérnyi darabokra vágott, haldarabokat beletesszük. Néha átforgatva, egy éjszakát, hűtőben állni hagyjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük és papírtörlővel leszárítjuk. Olajjal megkenjük és meghintjük a paprikával elkevert liszttel. Közepes magasságra emelt rácson, egyszer megfordítva megsütjük.
Kenyérrel és zöldsalátával kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)