Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Provance-i grillezett nyúlcomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Főtt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db nyúlcomb 158 21 8 0.4 0 71
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Fazékban vizet forralunk és beledobjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Megsózzuk és beletesszük a nyúlcombokat. Takarékon, lefedve főzzük 10 percig, majd a lángot eloltva, a lében, hagyjuk kihűlni a húst. Csepegtessük le a combokat és kenjük be vékonyan olajjal és szórjuk meg borssal és a fűszerkeverékkel. Középmagasra emelt grillrácson, időnként olajjal bekenve, néhányszor megfordítva süssük pirosra.
Salátával tálaljuk. Ha kicsik a combok, személyenként, számoljunk kettőt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)