Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhavagdalt nyárson sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst, a szalonnát és a fokhagymát kétszer átdaráljuk. A masszát sózva, borsozva jól átkeverjük és kétujjnyi átmérőjű golyókká formáljuk. Hűtőben 2 órát pihentetjük, majd vízbe áztatott nyársakra húzzuk. Közepes magasságra emelt grillrácson, forgatva megsütjük.
Mártogatókkal és salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)