Grillezett pisztráng fűszerekel töltve
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 6 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
8 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 db
pisztráng |
113 |
21.5 |
2.9 |
0 |
0 |
56 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pisztrángokat megtisztítjuk, belsejüket megkenjük 4 evőkanál olajban elturmixolt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és belegyömöszöljük a fűszerek feléből és 2 citromból készül vagdalékot. A hasüreget betűzzük és lehetőleg halsütő rostélyba téve a halakat, grillrácson megsütjük. Közben a megmaradt 2 evőkanál olajjal meg-megcsöpögtetjük. A fokhagymás olajat, a maradék citrom kicsavart levét, ízlés szerint sózva, borsozva, a fűszerekkel összeturmixolva, öntetként kínáljuk a halak mellé.
Grillen sütött pizzakenyeret adhatunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)